Grønnsaks kalender

Romanosalat

Romanosalat er en salatsort som har vært kjent siden antikkens Egypt. Man mener den først oppsto på den greske øya

Hvitløk

Enhver matrett som trenger noe ekstra, har godt av litt hvitløk! Rå er den sterk, i både smak og lukt.

Romanesco

Dette er en krysning mellom blomkål og brokkoli. Romanesco har mange små, spisse kålbuketter, og er et lite kunstverk i

Pastinakk

Pastinakk har en mild smak med en fin sødme. Før poteten kom til Norge var pastinakk den viktigste kilden til

Blomkål (hvit)

Den nydelige blomkålen består av mange små kålblomster, som har vokst sammen. Smaken er naturlig, mild og søt, med en

Squash

Squash er en utmerket «smakssamler». Det vil si at den trekker til seg smaker fra det den blandes med. Den

Tomat

Tomater kommer opprinnelig fra Syd-Amerika og kom til Europa med Colombus. Tomatplanten ble først brukt som prydplante, og det var

Agurk

Agurk har en mild og leskende smak og et hvitt, saftig og mykt fruktkjøtt. Den inneholder 96 % vann og