Grønnsaks kalender

Løk

Fersk gul løk både smaker annerledes og har en annerledes konsistens enn tørket løk. Skjellet har en større krisphet, den

Vårløk

Vårløk er små løk som er mykere og mildere i konsistensen enn andre løk. Det kommer av at de blir

Romanosalat

Romanosalat er en salatsort som har vært kjent siden antikkens Egypt. Man mener den først oppsto på den greske øya

Romanesco

Dette er en krysning mellom blomkål og brokkoli. Romanesco har mange små, spisse kålbuketter, og er et lite kunstverk i

Plukksalat

Det finnes mange ulike typer salat, og hvordan du høster den avhenger av hvilken type salat du har dyrket. Noen

Brokkoli

Hva er vel bedre enn en lun salat med brokkoli? For denne herlige grønnsaken tilfører en sprø og knasende god

Pastinakk

Pastinakk har en mild smak med en fin sødme. Før poteten kom til Norge var pastinakk den viktigste kilden til

Potet (Nansen)

Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa