Grønnsaks kalender

Pastinakk

Pastinakk har en mild smak med en fin sødme. Før poteten kom til Norge var pastinakk den viktigste kilden til

Squash

Squash er en utmerket «smakssamler». Det vil si at den trekker til seg smaker fra det den blandes med. Den

Løk

Fersk gul løk både smaker annerledes og har en annerledes konsistens enn tørket løk. Skjellet har en større krisphet, den

Fennikel

Fennikel er en flerårig urt som blir cirka 1,5 meter høy. De tørkede frøene brukes til saus, fiskeretter og som

Hvitløk

Enhver matrett som trenger noe ekstra, har godt av litt hvitløk! Rå er den sterk, i både smak og lukt.

Vårløk

Vårløk er små løk som er mykere og mildere i konsistensen enn andre løk. Det kommer av at de blir

Romanosalat

Romanosalat er en salatsort som har vært kjent siden antikkens Egypt. Man mener den først oppsto på den greske øya

Agurk

Agurk har en mild og leskende smak og et hvitt, saftig og mykt fruktkjøtt. Den inneholder 96 % vann og